Update

Post date: Apr 18, 2017 12:43:28 PM

Wij hebben nog steeds maar één hond in huis: onze Melanie. die geniet van alle aandacht voor zichzelf en niets te hoeven delen met een nogal hebberig zwartje.

Gezien onze huidige omstandigheden blijft het voorlopig maar bij één. Mel speurt nog steeds om de week en zit inmiddels ook op Hooper (een soort behendigheid voor bejaarden, hond en baas :)). Van al dat zelfstandige speuren werd madam wel erg zelfstandig, dus daarom een sport erbij die niet te belastend is maar waar ze wel moet werken op de aanwijzingen van het baasje. En dat scheelt ook wat met de gehoorzaamheid tijdens het wandelen. Gelukkig vindt Mel dat ook leuk om te doen!

Inmiddels zijn we blij dat Mel geen nestjes gehad heeft want bij een gezondheidsonderzoek van de NLV is ze getest op koperstapeling en helaas bleek ze dat te hebben. Ze had al aardig wat koper opgeslagen in de lever! Acht maanden aan de vervelende medicijnen geweest om de koper uit de lever te krijgen en een koperarm dieet voor de rest van haar leven.

Over een paar maanden krijgt ze een controle leverbiopt om te zien of dat nu voldoende is geweest en ze verder geen koper meer stapelt in de lever met het huidige dieet. in ieder geval blij dat we aan die test meegewerkt hebben, anders zou Mel haar lever het op termijn begeven hebben. Voorlopig voelt ze zich weer kiplekker en eet weer met smaak!