Melanie

Post date: Mar 13, 2013 10:22:52 AM

Helaas ging het bij Mel na een maand voorzichtig bewegen weer mis: nu kreupel aan de andere poot na een onverwachte en veel te wilde speelpartij! Omdat het nu haar elleboog erg gevoelig was zijn we naar Utrecht gegaan zodat er een orthopeed naar kon kijken.

Er zijn foto's gemaakt en een echo van de spieren die vorige keer op speelden. Wat artrose op de foto's, op de echo geen ongerechtigheden. Vanwege die rechter elleboog en wat artrose aan beide kanten uiteindelijk nog een botscan met radioactieve stof. Uit de scan bleek dat de ellebogen wel vrij waren van ED en LPC en het enige wat de klachten kan veroorzaken is toch die lichte artrose aan beide kanten (door het langdurige kreupellopen). Daar zullen we mee moeten leren leven (met een lage dosering pijnstillers). Verder advies: af laten vallen tot 26 kg! Onze best wel slanke Mel (met keurige inhammen bij de heupen) weegt nu 30,5 kg, dus dat is wel veel eraf.

Blij dat er niets ernstig is met haar botten, maar een jonge hond van 4 jaar op de pijnstillers is niet echt leuk. Bovendien is behendigheid ook geen optie meer want dat is veel springen en landen op de voorhand. We moeten een nieuwe hobby gaan zoeken die niet zo belastend is voor haar. Heel jammer want ze was er erg goed in en we waren net op wedstrijdniveau. Dus toch een teleurstelling, wat zullen we nu voor niet belastende sport gaan doen????