Melanie is een super speurneus!

Post date: Feb 8, 2014 8:06:29 PM

Even een updateje over Melanies vorderingen op speurgebied. Ze gaat als een speer, we hebben inmiddels 16 speurlessen achter de kiezen en ze wordt al een echte speurcrack! Afgelopen donderdag was het tijd voor een nieuw experiment: een oud spoor lopen over verharde ondergrond met flinke zijwind.

Normaal loopt Sjoukje voor ons uit en volgen wij haar op afstand. Dit keer ging ze vooruit naar een spoor wat al een uur gelden was gelopen. Sjoukje verstopte zich achter een boom en wij moesten de andere kant op. Dat was wel even wennen voor Melanie, want ze bleef maar kijken waar Sjoukje nu was. Ondertussen deed ze wel wat er van haar verwacht was: ze pakte het oude spoor op en ging op weg. Maar bleef wel steeds achterom kijken omdat Sjoukje probeerde ons uit het zicht te volgen. Die heeft heel wat keren achter een boom moeten duiken!

Op een groot parkeerterrein liep Mel links op de wind van de weg, terwijl Sjoukje juist aan de rechterkant had gelopen. Had ze dan toch geen spoor? Ze gaf duidelijk te kennen dat ze wel spoor had en ging feilloos rechtsaf toen dat moest. Dus waarschijnlijk stootte de wind op het bosje rechts van ons en kwam via de grond over Sjoukjes spoor weer terug zodat Mel het links helemaal kon volgen. De geurenwereld van honden is toch voor ons mensen nog maar een raar iets waar wij helemaal geen weet van hebben!

In de woonwijk waar we uit kwamen was het wel wat lastiger voor Mel, hier liepen wel heel veel sporen van verschillende mensen waardoor ik met Mel alle paadjes naar elke voordeur zo'n beetje gelopen heb voor ze de goede route van Sjoukje weer gevonden had! Je weet het ook maar nooit met Sjoukje, ze verstopt zich op de gekste plekken, dus je kunt maar beter overal kijken denk Mel.

Er zijn eindelijk weer wat speurfoto's beschikbaar, zie bijlagen hieronder.

voor het oversteken