Update

Post date: Oct 9, 2013 1:18:10 PM

Onze Anouck is half juli erg ziek geweest, spugen en waterige diarree met een rozerood kleurtje. Omdat ze erg ziek werd op zondag naar een vervangende dierenarts geweest. Pillen en prik en weer naar huis. Rond avondeten moest ze weer naar buiten en buitengekomen viel ze om en begon te stuiptrekken. Dus opgetild en naar de dierenarts gebracht. Daar is er flink wat vocht toegediend en we konden haar later weer lopend mee naar huis nemen.

De volgende dag naar onze eigen dierenarts (ze knapte niet echt op) en daar weer 2 zakken vocht erin. Maar echt beter werd ze niet: na het vocht was ze redelijk en at weer wat en later zag je haar weer terugzakken. Een aantal dagen 2x daags aan het vocht en medicijnen, maar steeds zakte ze weer weg. Wel ging de diarree over maar de eerste lading was heel erg donker.

Uiteindelijk naar Utrecht voor onderzoek en daar bleek wat er aan de hand was: haar maag en begin darmen waren flink verdikt (ontstoken) en mogelijk had ze toch een maagbloeding gehad. Ook is er het vermoeden van een maagtumor.

Dat was flink schrikken, maar verklaarde ook meteen waarom ze weer zieker werd zodra ze weer wat ging eten. Ze heeft Omeprazol gekregen en nog wat pijnstillers ed. en na een half uur knapte ze duidelijk op!

We zijn nu bijna 3 maanden verder en Anouck doet het nog steeds goed. Ze was wel flink teruggevallen in kracht en conditie, maar ook dat gaat nog steeds vooruit. Sinds kort springt ze zelfs alweer zelf achterin mijn auto (zo'n 60 cm), wat sowieso al een prestatie is voor een hond van bijna 13! We hopen dat zij toch nog een tijdje bij ons mag blijven!.

De 1e foto is tijdens haar ziekte, de 2e is een week later genomen, wat een verschil!