Melanie update

Post date: Dec 12, 2017 9:28:20 PM

Eind april begon Melanie toch weer kreupel te lopen, pijnstillers wat opgevoerd. Helaas kreeg ze toen dezelfde bijwerking als Anouck: haar maag kon het niet aan. Dus gestopt met de onstekingsremmende pijnstillers en op de maagzuurremmers en andere pijnstillers. Helaas bleef ze pijn houden en kon haast niet meer op de poot staan.

Dus maar naar orthopeed in Utrecht. Daar bleek het weer een ontstoken bicepspees (net als de vorige keer). Door de ontstekingsremmers al die jaren gelukkig nergens artrose. Maar dit is wel een chronisch probleem geworden.

Dus onder narcose, spuit erin en afwachten. Twee weken later weer kreupel! Weer naar Utrecht, nog een spuit gekregen.

Moest er rekening meer houden dat dit chronisch zou blijven en ze konden evt nog een prik geven.

Na 2 weken zag ik alweer reactie bij Mel als ze opstond dus ook deze spuit was niet voldoende.

Na overleg met onze eigen dierenarts besloten iets anders te proberen: fysio.

Dus naar Dierfysio in Eemnes gegaan, met meerdere mogelijkheden. Daar is Mel helemaal nagekeken, want dit soort blessures komt meestal door iets anders. Haar wervelkolom bleek op verschillende plaatsen vast te zitten en de bespiering was op sommige plaatsen ook niet optimaal. Dus gekraakt en in de aquatrainer, vond ze best leuk! Na een aantal behandelingen en de rug nog even tussentijds bijgesteld, had Mel weer een prima spierpakketje op de schouderbladen en der billen. En ze gebruikte nog steeds geen pijnstillers!

Daarna heel rustig weer af en toe loslopen, opbouwen in verschillende tempo's, verschillende ondergronden, maar nog steeds veel lijnrust. Alles heeft in totaal bijna 7 maanden gekost, maar dan heb je ook wat. Een blakend gezonde Labrador die lekker door het bos raust, over bomen heen springt en lekker haar gang gaat. Wel blijven we haar helpen met uit de auto springen (hoge afsprong) en mag ze zich niet forceren met spelen, dan grijpen we in. Maar ze is al bijna 9 jaar oud en pijnstiller en pijnvrij!

Het leverbiopt is dus door al dat gedoe nog niet van gekomen, dat moet nog gebeuren...

Hieronder een foto van Mel in de aquatrainer