nieuws


Veteranen Kampioenstitel binnen!

Geplaatst 5 aug. 2018 09:23 door Sonja Kalee   [ 5 aug. 2018 09:51 bijgewerkt ]

Heeft even geduurd, maar Mel heeft haar titel eindelijk binnen. En een CAC-punt die daar ook bij hoort.
Voor Nederlands kampioen heb je 4 CAC's nodig. Maar dat wordt wel een hele klus, dus dat laten we maar zo :).
Hartstikke blij mee, knappe Mel, dat is nou bewezen :)

3e Veteranenpunt binnen!

Geplaatst 13 apr. 2018 08:09 door Sonja Kalee   [ 5 aug. 2018 09:47 bijgewerkt ]

Op 1 april (geen grap) heeft Melanie in Goes weer gescoord onder Gerda Halff-van Boven. Ze was de enige veteraan die ingeschreven had, dus dit keer een 'makkie'. Ze werd inderdaad dus 1e en kreeg een uitmuntend. Dus dat werd weer een rondje in de erering (en er weer uit).
Dat was dus het 3e punt wat ze nodig had om het Veteranen Kampioenschap aan te vragen. Eindelijk een kampioen in de kennel! Toch knap van Mel, maar 3 shows gelopen, 3x beste veteraan geworden, dus 3 punten gescoord. Samen ook goed voor 1 CAC, maar helaas is dat de enige CAC, die andere 3 gaan we niet proberen :).

Mel heeft haar 2e veteranen punt gescoord!

Geplaatst 18 mrt. 2018 12:32 door Sonja Kalee   [ 5 aug. 2018 09:46 bijgewerkt ]

Tweede poging, 2e keurmeester en 2e punt gehaald op de Martini Dogshow op 3 maart onder Saskia Rathenau. Met mooi keurverslag mochten wij weer door naar de erering (waar we natuurlijk ook meteen weer uit konden.
Keurverslag in de bijlage en een videotje van haar gangwerk door Ida brouwer.
Nog één punt te gaan voor het veteranen kampioenschap. Mel loopt nog steeds als een tierelier dus wie weet...

Nog meer goed nieuws!

Geplaatst 12 dec. 2017 13:47 door Sonja Kalee   [ 5 aug. 2018 09:50 bijgewerkt ]

Melanie is mee geweest naar de Winner en heeft weer eens geshowd met veel plezier! Het staartje zwaaide maar heen en weer, dat was vroeger nooit zo. Lekker gespierd en mooi slank, kortom in prima conditie draafde ze door de ring.

In de veteranenklasse mocht nu omdat ze de 8 is gepasseerd, twee ingeschreven teven, de andere meervoudig kampioen. Ze kreeg een 1 uitmuntend van keurmeester Dick Rutten! Dus was ze beste veteraan teef, door voor beste teef was natuurlijk niet te winnen, maar daarna tegen de veteraanreu: Mel beste veteraan van het ras en dus door naar de erering. Maar daar was het snel klaar, zoals meestal met Labradors.

Voor Mel de 2e keer in de erering want ze is ook een keer beste pup van het ras geworden in Zwolle.
Alleen leverde deze show wat extra's op want de beste veteraan van het ras krijgt een titel: Veteranen Winster 2017!
Dus Mel heeft een Winnertitel gekregen. En één punt voor veteranenkampioen.
Ja nou blijft natuurlijk wel de vraag:Gaat ze er nog meer halen?

Klik op de bestanden om de foto's te bekijken

Melanie update

Geplaatst 12 dec. 2017 13:28 door Sonja Kalee   [ 12 dec. 2017 13:50 bijgewerkt ]

Eind april begon Melanie toch weer kreupel te lopen, pijnstillers wat opgevoerd. Helaas kreeg ze toen dezelfde bijwerking als Anouck: haar maag kon het niet aan. Dus gestopt met de onstekingsremmende pijnstillers en op de maagzuurremmers en andere pijnstillers. Helaas bleef ze pijn houden en kon haast niet meer op de poot staan.

Dus maar naar orthopeed in Utrecht. Daar bleek het weer een ontstoken bicepspees (net als de vorige keer). Door de ontstekingsremmers al die jaren gelukkig nergens artrose. Maar dit is wel een chronisch probleem geworden.
Dus onder narcose, spuit erin en afwachten. Twee weken later weer kreupel! Weer naar Utrecht, nog een spuit gekregen.
Moest er rekening meer houden dat dit chronisch zou blijven en ze konden evt nog een prik geven.
Na 2 weken zag ik alweer reactie bij Mel als ze opstond dus ook deze spuit was niet voldoende.

Na overleg met onze eigen dierenarts besloten iets anders te proberen: fysio.
Dus naar Dierfysio in Eemnes gegaan, met meerdere mogelijkheden. Daar is Mel helemaal nagekeken, want dit soort blessures komt meestal door iets anders. Haar wervelkolom bleek op verschillende plaatsen vast te zitten en de bespiering was op sommige plaatsen ook niet optimaal. Dus gekraakt en in de aquatrainer, vond ze best leuk! Na een aantal behandelingen en de rug nog even tussentijds bijgesteld, had Mel weer een prima spierpakketje op de schouderbladen en der billen. En ze gebruikte nog steeds geen pijnstillers!

Daarna heel rustig weer af en toe loslopen, opbouwen in verschillende tempo's, verschillende ondergronden, maar nog steeds veel lijnrust. Alles heeft in totaal bijna 7 maanden gekost, maar dan heb je ook wat. Een blakend gezonde Labrador die lekker door het bos raust, over bomen heen springt en lekker haar gang gaat. Wel blijven we haar helpen met uit de auto springen (hoge afsprong) en mag ze zich niet forceren met spelen, dan grijpen we in. Maar ze is al bijna 9 jaar oud en pijnstiller en pijnvrij!

Het leverbiopt is dus door al dat gedoe nog niet van gekomen, dat moet nog gebeuren...

Hieronder een foto van Mel in de aquatrainer

Update

Geplaatst 18 apr. 2017 05:43 door Sonja Kalee   [ 5 aug. 2018 09:49 bijgewerkt ]

Wij hebben nog steeds maar één hond in huis: onze Melanie. die geniet van alle aandacht voor zichzelf en niets te hoeven delen met een nogal hebberig zwartje.
Gezien onze huidige omstandigheden blijft het voorlopig maar bij één. Mel speurt nog steeds om de week en zit inmiddels ook op Hooper (een soort behendigheid voor bejaarden, hond en baas :)). Van al dat zelfstandige speuren werd madam wel erg zelfstandig, dus daarom een sport erbij die niet te belastend is maar waar ze wel moet werken op de aanwijzingen van het baasje. En dat scheelt ook wat met de gehoorzaamheid tijdens het wandelen. Gelukkig vindt Mel dat ook leuk om te doen!
Inmiddels zijn we blij dat Mel geen nestjes gehad heeft want bij een gezondheidsonderzoek van de NLV is ze getest op koperstapeling en helaas bleek ze dat te hebben. Ze had al aardig wat koper opgeslagen in de lever! Acht maanden aan de vervelende medicijnen geweest om de koper uit de lever te krijgen en een koperarm dieet voor de rest van haar leven.
Over een paar maanden krijgt ze een controle leverbiopt om te zien of dat nu voldoende is geweest en ze verder geen koper meer stapelt in de lever met het huidige dieet. in ieder geval blij dat we aan die test meegewerkt hebben, anders zou Mel haar lever het op termijn begeven hebben. Voorlopig voelt ze zich weer kiplekker en eet weer met smaak!

Onze Anouck overleden

Geplaatst 31 okt. 2015 11:24 door Sonja Kalee   [ 31 okt. 2015 11:25 bijgewerkt ]

Helaas is ons Anouckje net geen 15 jaar oud geworden, maar 14 jaar en 9 maanden. Ze was best nog fit, kon nog wel een uurtje wandelen en als de auto gunstig stond sprong ze ook nog in de bagageruimte. Helaas kreeg ze 's avonds ineens een zware epileptiforme aanval waar ze niet meer uit kon komen. De toegesnelde dierenarts heeft al het mogelijke geprobeerd. Waarschijnlijk is er ergens iets helemaal fout gegaan....
Ze heeft een fijn en erg lang leven gehad en we hebben erg van haar genoten! We missen die brutale snoet van haar, Die blik die precies aangaf wat ze wilde, geen kop meer op schoot als er wat te eten is en ze niet wat krijgt. Onze Melanie moest er ook even aan wennen.
We missen haar en zullen haar nooit maar vergeten....

Onze alleroudste Labrador!

Geplaatst 5 mei 2015 05:30 door Sonja Kalee

Onze oude Anouckie is inmiddels onze oudste Lab ooit geworden, ze heeft Adaja verslagen qua leeftijd! Ze is nu 14 jaar en 3 en een halve maand oud. Voorlopig is ze nog steeds lekker vrolijk, speelt nog af en toe met Mel. Als de auto gunstig geparkeerd staat springt ze soms zelf nog in de kofferbak met haar 33 kg!. Welke hond van 14 kan dat nog?
Alleen soms last van haar voorvoetjes (op slecht terrein), maar dat is de leeftijd. En treuzelen en maar snuffelen onderweg..
Stokdoof en ziet ook niet al te best meer. Maar als je op de wandeling duidelijk bukt en een stok oppakt komt ze er direkt aanracen om die stok van je af te pakken. Daarbij kan ze nog aardig hoog springen!
Een uurtje wandelen zit er nog wel in. En zwemmen als de beste, enorm ver om stokken/ballen op te halen. Of koppie onder om  iets van de bodem op te pakken wat ze met haar voetjes voelt. Die is van plan om nog even door te gaan (hopen we).

Anouck is gisteren 14 jaar oud geworden!

Geplaatst 19 jan. 2015 13:16 door Sonja Kalee

Onze lieve oudje heeft gisteren de leeftijd van 14 jaar bereikt. Bovendien is ze best nog in aardige conditie: wandelt nog wel een uurtje mee en springt ook regelmatig zelf in de kofferbak. Behalve als ze veel gelopen heeft of net wakker is, dan gaat ze er met een loopplank in. Met uitspringen is ze consequent: dat wil ze niet! Loopt er op de plank uit. Waarschijnlijk doet dat landen teveel pijn aan haar voorvoetjes waar inmiddels artrose in zit.
Ze is nog steeds de baas hier in huis over Mel en ons probeert ze ook regelmatig naar haar hand te zetten.
Haar grootste hobby's zijn momenteel eten en lekker snuffelen! En de kwispel draait nog steeds overuren. Maar soms merk je wel dat ze oud is (als ze net haar mand uitkomt is ze wel wat stram en wankel) maar ja, 14 oud dan mag dat.
Foto's hieronder

Melanie is een super speurneus!

Geplaatst 8 feb. 2014 12:06 door Sonja Kalee   [ 5 aug. 2018 09:42 bijgewerkt ]

Even een updateje over Melanies vorderingen op speurgebied. Ze gaat als een speer, we hebben inmiddels 16 speurlessen achter de kiezen en ze wordt al een echte speurcrack! Afgelopen donderdag was het tijd voor een nieuw experiment: een oud spoor lopen over verharde ondergrond met flinke zijwind.
Normaal loopt Sjoukje voor ons uit en volgen wij haar op afstand. Dit keer ging ze vooruit naar een spoor wat al een uur gelden was gelopen. Sjoukje verstopte zich achter een boom en wij moesten de andere kant op. Dat was wel even wennen voor Melanie, want ze bleef maar kijken waar Sjoukje nu was. Ondertussen deed ze wel wat er van haar verwacht was: ze pakte het oude spoor op en ging op weg. Maar bleef wel steeds achterom kijken omdat Sjoukje probeerde ons uit het zicht te volgen. Die heeft heel wat keren achter een boom moeten duiken!
Op een groot parkeerterrein liep Mel links op de wind van de weg, terwijl Sjoukje juist aan de rechterkant had gelopen. Had ze dan toch geen spoor? Ze gaf duidelijk te kennen dat ze wel spoor had en ging feilloos rechtsaf toen dat moest. Dus waarschijnlijk stootte de wind op het bosje rechts van ons en kwam via de grond over Sjoukjes spoor weer terug zodat Mel het links helemaal kon volgen. De geurenwereld van honden is toch voor ons mensen nog maar een raar iets waar wij helemaal geen weet van hebben!
In de woonwijk waar we uit kwamen was het wel wat lastiger voor Mel, hier liepen wel heel veel sporen van verschillende mensen waardoor ik met Mel alle paadjes naar elke voordeur zo'n beetje gelopen heb voor ze de goede route van Sjoukje weer gevonden had! Je weet het ook maar nooit met Sjoukje, ze verstopt zich op de gekste plekken, dus je kunt maar beter overal kijken denk Mel.
Er zijn eindelijk weer wat speurfoto's beschikbaar, zie bijlagen hieronder.

voor het oversteken

1-10 of 35