Nieuws


Website bijgewerkt

Geplaatst 21 feb. 2020 11:58 door Sonja Kalee   [ 21 feb. 2020 12:02 bijgewerkt ]

Website is weer bijgewerkt, alle puppennamen staan er op en wat nieuwere foto's van Robyn op haar eigen pagina. Cleo woont al een tijdje in Engeland en heeft nu een mooie Engelse stamboomnaam en is al voorzichtig begonnen met training voor behendigheid. Zij is de enige die haar vader in levende lijve heeft ontmoet. De pups zijn nu bijna 9 maanden oud en al flink in de pubertijd. Maar buiten dat doen ze het goed. Het worden al hele flinke Tollers.

Puppy's

Geplaatst 26 aug. 2019 11:27 door Sonja Kalee   [ 26 aug. 2019 11:33 bijgewerkt ]

Inmiddels zitten zo'n beetje alle pups bij hun nieuwe baasjes op één na. Een pupje gaat binnenkort terug naar Engeland, waar haar vader ook woont. Dus dat zal misschien de enige zijn die zijn/haar vader in het echt kan ontmoeten. Deze pup mag pas met 15 weken het land uit. Maar gelukkig heb ik er ook een gehouden dus ze hebben dikke pret samen.
Was wel een beetje spannend met al dat Brexitgedoe, maar het blijkt voor honden makkelijker Engeland in te komen dan er weer uit naar Nederland of andere Europese landen.

Eén pup blijft hier bij mij wonen: Cobbler's Dream She's The One, oftewel Robyn. Een heel lief Tollertje dat qua karakter wel mooi bij Melanie past. Want Mel is wel een beetje te goeiig voor dat puppengespuis, het moet voor haar ook leuk zijn dat er een hondje bij komt...

Voor Robyn wordt ook nog een pagina aangemaakt

Roxy is drachtig

Geplaatst 29 apr. 2019 13:03 door Sonja Kalee

Roxy heeft vandaag een echo gehad en er zijn vruchtblazen gezien. Hoeveel het er gaan worden weten we nog niet maar wel dat ze er zijn. Dus afwachten maar weer tot het zo ver is.

Uitbreiding...

Geplaatst 1 mrt. 2019 02:07 door Sonja Kalee   [ 21 mrt. 2019 13:37 bijgewerkt ]

We hebben nu ook een Toller, genaamd Roxy, haar hoofdje staat hier links boven in het logo. Haar gegevens staan op haar eigen pagina. Met Roxy hoop ik samen met mijn zus Judith een nestje te fokken, waarvan er misschien een pupje hier blijft wonen. Spannend dus want ze moet eerst nog gedekt worden....

Veteranen Kampioenstitel binnen!

Geplaatst 5 aug. 2018 09:23 door Sonja Kalee   [ 5 aug. 2018 09:51 bijgewerkt ]

Heeft even geduurd, maar Mel heeft haar titel eindelijk binnen. En een CAC-punt die daar ook bij hoort.
Voor Nederlands kampioen heb je 4 CAC's nodig. Maar dat wordt wel een hele klus, dus dat laten we maar zo :).
Hartstikke blij mee, knappe Mel, dat is nou bewezen :)

3e Veteranenpunt binnen!

Geplaatst 13 apr. 2018 08:09 door Sonja Kalee   [ 5 aug. 2018 09:47 bijgewerkt ]

Op 1 april (geen grap) heeft Melanie in Goes weer gescoord onder Gerda Halff-van Boven. Ze was de enige veteraan die ingeschreven had, dus dit keer een 'makkie'. Ze werd inderdaad dus 1e en kreeg een uitmuntend. Dus dat werd weer een rondje in de erering (en er weer uit).
Dat was dus het 3e punt wat ze nodig had om het Veteranen Kampioenschap aan te vragen. Eindelijk een kampioen in de kennel! Toch knap van Mel, maar 3 shows gelopen, 3x beste veteraan geworden, dus 3 punten gescoord. Samen ook goed voor 1 CAC, maar helaas is dat de enige CAC, die andere 3 gaan we niet proberen :).

Mel heeft haar 2e veteranen punt gescoord!

Geplaatst 18 mrt. 2018 12:32 door Sonja Kalee   [ 5 aug. 2018 09:46 bijgewerkt ]

Tweede poging, 2e keurmeester en 2e punt gehaald op de Martini Dogshow op 3 maart onder Saskia Rathenau. Met mooi keurverslag mochten wij weer door naar de erering (waar we natuurlijk ook meteen weer uit konden.
Keurverslag in de bijlage en een videotje van haar gangwerk door Ida brouwer.
Nog één punt te gaan voor het veteranen kampioenschap. Mel loopt nog steeds als een tierelier dus wie weet...

Nog meer goed nieuws!

Geplaatst 12 dec. 2017 13:47 door Sonja Kalee   [ 7 jan. 2019 12:55 bijgewerkt ]

Melanie is mee geweest naar de Winner en heeft weer eens geshowd met veel plezier! Het staartje zwaaide maar heen en weer, dat was vroeger nooit zo. Lekker gespierd en mooi slank, kortom in prima conditie draafde ze door de ring.

In de veteranenklasse nu omdat ze de 8 is gepasseerd, twee ingeschreven teven, de andere meervoudig kampioen. Ze kreeg een 1 uitmuntend van keurmeester Dick Rutten! Dus was ze beste veteraan daarna tegen de veteraanreu: Mel beste veteraan van het ras en door naar de erering. Maar daarna was het snel klaar, zoals meestal met Labradors.

Voor Mel de 2e keer in de erering want ze is ook een keer beste pup van het ras geworden in Zwolle.
Alleen leverde deze show wat extra's op want de beste veteraan van het ras krijgt een titel: Veteranen Winster 2017!
Dus Mel heeft nu een Winnertitel , en één punt voor veteranenkampioen.Ja nou blijft natuurlijk wel de vraag:Gaat ze er nog meer halen?

Klik op de bestanden om de foto's te bekijken

Melanie update

Geplaatst 12 dec. 2017 13:28 door Sonja Kalee   [ 12 dec. 2017 13:50 bijgewerkt ]

Eind april begon Melanie toch weer kreupel te lopen, pijnstillers wat opgevoerd. Helaas kreeg ze toen dezelfde bijwerking als Anouck: haar maag kon het niet aan. Dus gestopt met de onstekingsremmende pijnstillers en op de maagzuurremmers en andere pijnstillers. Helaas bleef ze pijn houden en kon haast niet meer op de poot staan.

Dus maar naar orthopeed in Utrecht. Daar bleek het weer een ontstoken bicepspees (net als de vorige keer). Door de ontstekingsremmers al die jaren gelukkig nergens artrose. Maar dit is wel een chronisch probleem geworden.
Dus onder narcose, spuit erin en afwachten. Twee weken later weer kreupel! Weer naar Utrecht, nog een spuit gekregen.
Moest er rekening meer houden dat dit chronisch zou blijven en ze konden evt nog een prik geven.
Na 2 weken zag ik alweer reactie bij Mel als ze opstond dus ook deze spuit was niet voldoende.

Na overleg met onze eigen dierenarts besloten iets anders te proberen: fysio.
Dus naar Dierfysio in Eemnes gegaan, met meerdere mogelijkheden. Daar is Mel helemaal nagekeken, want dit soort blessures komt meestal door iets anders. Haar wervelkolom bleek op verschillende plaatsen vast te zitten en de bespiering was op sommige plaatsen ook niet optimaal. Dus gekraakt en in de aquatrainer, vond ze best leuk! Na een aantal behandelingen en de rug nog even tussentijds bijgesteld, had Mel weer een prima spierpakketje op de schouderbladen en der billen. En ze gebruikte nog steeds geen pijnstillers!

Daarna heel rustig weer af en toe loslopen, opbouwen in verschillende tempo's, verschillende ondergronden, maar nog steeds veel lijnrust. Alles heeft in totaal bijna 7 maanden gekost, maar dan heb je ook wat. Een blakend gezonde Labrador die lekker door het bos raust, over bomen heen springt en lekker haar gang gaat. Wel blijven we haar helpen met uit de auto springen (hoge afsprong) en mag ze zich niet forceren met spelen, dan grijpen we in. Maar ze is al bijna 9 jaar oud en pijnstiller en pijnvrij!

Het leverbiopt is dus door al dat gedoe nog niet van gekomen, dat moet nog gebeuren...

Hieronder een foto van Mel in de aquatrainer

Update

Geplaatst 18 apr. 2017 05:43 door Sonja Kalee   [ 5 aug. 2018 09:49 bijgewerkt ]

Wij hebben nog steeds maar één hond in huis: onze Melanie. die geniet van alle aandacht voor zichzelf en niets te hoeven delen met een nogal hebberig zwartje.
Gezien onze huidige omstandigheden blijft het voorlopig maar bij één. Mel speurt nog steeds om de week en zit inmiddels ook op Hooper (een soort behendigheid voor bejaarden, hond en baas :)). Van al dat zelfstandige speuren werd madam wel erg zelfstandig, dus daarom een sport erbij die niet te belastend is maar waar ze wel moet werken op de aanwijzingen van het baasje. En dat scheelt ook wat met de gehoorzaamheid tijdens het wandelen. Gelukkig vindt Mel dat ook leuk om te doen!
Inmiddels zijn we blij dat Mel geen nestjes gehad heeft want bij een gezondheidsonderzoek van de NLV is ze getest op koperstapeling en helaas bleek ze dat te hebben. Ze had al aardig wat koper opgeslagen in de lever! Acht maanden aan de vervelende medicijnen geweest om de koper uit de lever te krijgen en een koperarm dieet voor de rest van haar leven.
Over een paar maanden krijgt ze een controle leverbiopt om te zien of dat nu voldoende is geweest en ze verder geen koper meer stapelt in de lever met het huidige dieet. in ieder geval blij dat we aan die test meegewerkt hebben, anders zou Mel haar lever het op termijn begeven hebben. Voorlopig voelt ze zich weer kiplekker en eet weer met smaak!

1-10 of 39